De veranderende arbeidsmarkt: hoe speelt Teqoia hierop in?

jun 2022

 

De arbeidsmarkt verandert. Verschillende banen verdwijnen, maar er komen ook weer nieuwe banen bij. Hoe ziet de huidige arbeidsmarkt eruit? Hoe belangrijk is opleiding en werkervaring nog? En welke trends en ontwikkelingen zien we nog meer? In deze blog nemen je mee in de trends en ontwikkelingen die spelen op de arbeidsmarkt. En gaan we in op hoe Teqoia hierop inspeelt.

Emma Niederer Marketing & Communicatie Manager 010 - 790 7200 Specialisme(n): Management Team

3 belangrijke arbeidsmarkttrends

We zien een aantal grote arbeidsmarkttrends. Hieronder lichten we drie belangrijke trends uit:

1. De ontwikkeling van de medewerker

Een van de belangrijkste trends op de huidige arbeidsmarkt is de ontwikkeling van de individuele medewerker. De behoefte van medewerkers om zich te ontwikkelen is sterker dan ooit. Ook coaching wordt steeds belangrijker gevonden.

2. Betekenisvol werk

Betekenisvol werk wordt ook steeds belangrijker. Medewerkers hebben een steeds sterkere voorkeur om te werken bij bedrijven die zich inzetten voor onze maatschappij. Betekenisvol werk is voor iedereen anders. Voor de een kan dit inclusiviteit op de werkvloer zijn, terwijl de ander duurzame banen en klimaatneutraal werken belangrijk vindt.

3. Soft skills boven werkervaring en diploma’s

Soft skills maken een persoon uniek. Dit verschil maakt een opleiding of een x-aantal jaren werkervaring niet. Dat is de reden dat bedrijven op de huidige arbeidsmarkt zich steeds meer richten op iemand zijn persoonlijke vaardigheden. Vragen die hierbij spelen, zijn bijvoorbeeld: heeft iemand het juiste werk- en denkniveau, is hij/zij ambitieus genoeg en bezit iemand de juiste skills en persoonlijke eigenschappen die passen bij de functie?

Hoe spelen we in op deze arbeidsmarkttrends bij Teqoia?

De rol van de traditionele cv en werkervaring verdwijnen steeds meer naar de achtergrond. Aan de andere kant wordt er steeds meer waarde gehecht aan betekenisvol werk en de ontwikkeling van de medewerker. Ook flexibel werken en goede secundaire arbeidsvoorwaarden wordt voor kandidaten steeds belangrijker. Bij Teqoia kijken we verder dan alleen opleiding en werkervaring. We leggen de focus voornamelijk op wie iemand is en welke soft skills iemand bezit.

De behoefte van kandidaten en medewerkers staat centraal

We richten ons steeds meer op de persoonlijke loopbaanontwikkeling. We luisteren naar waar kandidaten en medewerkers behoefte aan hebben. Stel, iemand hecht veel waarde aan duurzaamheid en milieu en zou daarom graag een elektrische auto rijden. Dan zorgen wij dat daar budget voor vrij wordt gemaakt. Wilt iemand graag een opleiding volgen? Dan investeren we daarin. Is er iemand die vrije tijd belangrijker vindt dan salaris, dan zorgen we daarin voor een optimale verdeling.

De arbeidsmarkt van de toekomst

De arbeidsmarkt van de toekomst is niet hetzelfde als de arbeidsmarkt die we kenden. De markt binnen de techniek verandert enorm snel door alle ontwikkelingen, nieuwe technieken, maar ook door de wet- en regelgeving. Neem bijvoorbeeld de energietransitie. Vanuit de ‘Future of Work’ is het aan ons om bij klanten erachter te komen wat er gaat spelen binnen 3, 4 of 5 jaar. Wanneer we dit weten, kunnen we slim gaan zoeken naar geschikte kandidaten en hen opleiden voor de banen van morgen. We kijken dus niet meer naar wat we nú nodig hebben, maar kijken veel verder vooruit. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.